Staalbandverzinken

IMG_0926Loodanodes

Loodanodes zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en worden vooral toegepast voor het hardverchromen. SPF Europe is gespecialiseerd in het optimaliseren van het ontwerp en de constructie van loodanodes om aan de hoge eisen met betrekking tot de stroomverdeling, stabiliteit en levensduur te voldoen.

Lood beklede titaan anodes

Lood beklede titaan anodes combineren de voordelen van meerdere technologieën en zijn vrijwel onderhoudsvrij. Bij dit type anode wordt met behulp van een door SPF Europe ontwikkelde en verfijnde technologie een lood legering op een titaan substraat opgebracht. Hierdoor wordt een zeer homogene stroomverdeling over het actieve – lood beklede – anodeoppervlak bereikt.

SAM_5942De excellente corrosiebestendigheid van titaan berust op de vorming van een gesloten, passieve en elektrisch niet geleidende titaanoxide laag. Het titaan substraat zorgt voor de mechanische stabiliteit van de anodeconstructie en dient voor de mechanische stabiliteit van de anodeconstructie en dient als stroomtoevoering naar de lood-beklede zijde. Na het bereiken van de levensduur kunnen deze anodes herbekleed worden. Dit type anode wordt voornamelijk toegepast in processen waar veel waarde gehecht wordt aan het reduceren van de hoeveelheid loodslib en minimalisatie van de onderhoudskosten in combinatie met een lange levensduur en een hoge mechanische stabiliteit. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn de hardverchroming en continue bandveredelingsprocessen.

Mengoxide beklede anodes

De uitvinding van de mengoxidebekledingen heeft de electrochemische industry gerevolutioneerd. De chloor-alkali industrie was een van de eerste industrietakken die de voordelen van de uitstekende corrosiebestendigheid van titaan in combinatie met de goede electrochemische eigenschappen van de mengoxidebekledingen onderkenden. Aldus werden in deze industrietak al snel de gebruikte grafietanodes door mengoxide beklede titaan anodes vervangen.