Galvanotechniek

Korven en mandenDSCN5353

Korven van titanium en zirconium worden in de galvanische industrie vaak gebruikt voor het afscheiden van koper, nikkel en zink met behulp van oplosbare anodes. Voor de productie van korven kan uit een breed spectrum van strekmateriaaltypes gekozen worden. Verder kunnen de korven worden voorzien van ophanghaken, stroomverdelers en automatische navulsystemen.

 

Verwarmings- en koelelementen

SPF Europe produceert verwarmings- en koelelementen uit titaan, niobium, zirkonium en tantaal. Onze know-how en ervaring garanderen dat zowel de materiaalkeuze als het ontwerp en de constructie aan de hoogste eisen voldoen.

SAM_4807

Tankbekledingen

Voor toepassingen in agressieve en hoog corrosieve media ontwikkeld en fabriceert SPF Europe tankbekledingen van titaan, zirkonium of tantaal. Deze metaalbekledingen kunnen elektrisch gepolariseerd worden, waardoor een nog beduidend betere corrosiebestendigheid gerealiseerd kan worden. Indien voorzien van een lek detectiesysteem kan bovendien snel op eventuele storingen gereageerd worden.

 

Loodanodes

Loodanodes zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en worden vooral toegepast voor het hardverchromen. SPF Europe is gespecialiseerd in het optimaliseren van het ontwerp en de constructie van loodanodes om aan de hoge eisen met betrekking tot de stroomverdeling, stabiliteit en levensduur te voldoen.

SAM_3034Lood beklede titaan anodes

Lood beklede titaan anodes combineren de voordelen van meerdere technologieën en zijn vrijwel onderhoudsvrij. Bij dit type anode wordt met behulp van een door SPF Europe ontwikkelde en verfijnde technologie een lood legering op een titaan substraat opgebracht. Hierdoor wordt een zeer homogene stroomverdeling over het actieve – lood beklede – anodeoppervlak bereikt.

De excellente corrosiebestendigheid van titaan berust op de vorming van een gesloten, passieve en elektrisch niet geleidende titaanoxide laag.  Het titaan substraat zorgt voor de mechanische stabiliteit van de anodeconstructie en dient voor de mechanische stabiliteit van de anodeconstructie en dient als stroomtoevoering naar de lood-beklede zijde. Na het bereiken van de levensduur kunnen deze anodes herbekleed worden. Dit type anode wordt voornamelijk toegepast in processen waar veel waarde gehecht wordt aan het reduceren van de hoeveelheid loodslib en minimalisatie van de onderhoudskosten in combinatie met een lange levensduur en een hoge mechanische stabiliteit. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn de hardverchroming en continue bandveredelingsprocessen.

Geplatineerde titaananodes

De geplatineerde titaananode is het klassieke anodemateriaal voor de galvanotechniek. Deze anodes zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende vormen en afmetingen. De standaard platina laagdikte bedraagt 2,5 µm of 5,0 µm. Titaan is niet stabiel in aanwezigheid van fluoriden. In dit geval wordt het sterk aanbevolen tantaal of niobium als substraatmateriaal te gebruiken.

Bus bars en stroomverdelers

De Sun Z-R bekledingstechnologie wordt gebruikt voor de fabricage van stroomverdelers en bus bars en biedt grote voordelen ten opzichte van andere bekledingstechnieken zoals explosiefbekleden en walsen:

  • Significante kostenbesparing
  • Korte levertijden
  • Hoge flexibiliteit in ontwerp